26.11.2004

Asian käsittelyn viipyminen - Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimusten käsittelyn viipymisestä

Kaupungin oppilaitosten rehtoreiden päätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset olivat tulleet kaupungin käsiteltäviksi 16.6.1998 ja 14.2.2000. Ne ratkaistiin opetuslautakunnassa vastaavasti 12.12.2000 ja 27.11.2001.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen on katsonut päätöksessään, että huomioon ottaen Suomen perustuslain 21 §:n joutuisuussäännös (aiemmin hallitusmuodon 16 §) ja kuntalain 89 §:n 2 momentin säännös, jonka mukaan oikaisuvaatimus on käsiteltävä viipymättä, sekä opetusvirasto että opetuslautakunta olivat laiminlyöneet velvollisuutensa huolehtia sanottujen oikaisuvaatimusten riittävän joutuisasta käsittelystä. Tämän vuoksi hän vastaisen varalle huomautti opetusvirastoa ja opetuslautakuntaa niiden laiminlyönnistä.

Suomen perustuslaki 21 §
KuntaL 89 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.