26.11.2004

Määräaikainen virkasuhde - Kelpoisuusvaatimukset - Erityinen syy

Määräaikaiseen virkasuhteeseen ottamisesta

Väliaikaisen ammattikorkeakoulun toimialajohtajan antamat määräykset määräaikaisiin virkasuhteisiin olivat koskeneet henkilöitä, joista vain yhdellä oli ollut opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 13 §:n edellyttämä pätevyys.

Asiakirjoista ei ilmennyt, että toimialajohtaja olisi ennen kelpoisuutta vailla oleville antamiaan määräyksiä riittäväksi katsottavalla tavalla selvittänyt, oliko tehtävien edellyttämät kelpoisuusvaatimukset täyttäviä henkilöitä saatavilla tai että kelpoisuutta vailla olevien määräämiseen olisi ollut muu asetuksen 23 §:ssä tarkoitettu erityinen syy.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen on vastaisen varalle saattanut toimialajohtajan tietoon käsityksensä hänen virheellisestä menettelystään.

A opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 13 §
A opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 23 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.