05.11.2004

Tutkintapyyntö - Työsuojelupiiri - Työsuojeluasia - Sosiaali - ja terveysministeriö

Tutkintapyyntöjen käsittely sosiaali- ja terveysministeriössä

Sosiaali- ja terveysministeriö oli vastannut kantelijan ministeriön työsuojeluosastolle tekemään kahteen työsuojelupiirin menettelyä koskevaan tutkintapyyntöön ja useisiin asiassa ministeriölle toimittamiin sähköpostiviesteihin peruspalveluministerin kirjeellä. Vastauksessa oli yleisellä tasolla käsitelty kosteusvaurioita ja ministeriön toimenpiteitä niiden aiheuttamien terveydellisten haittojen selvittämiseksi ja ehkäisemiseksi. Sen sijaan vastauksessa ei ollut otettu kantaa puheena olevaa yksittäistapausta koskeviin tutkintapyyntöihin.

Oikeuskansleri on saattanut sosiaali- ja terveysministeriön tietoon kantanaan, että yleisluontoista ministeriön toimintaa kuvaavaa kirjettä ei voida pitää riittävänä vastauksena työsuojelupiirin menettelyä koskeviin tutkintapyyntöihin. Tutkintapyyntöjen ja sisällöltään vaihtelevien sähköpostiviestien käsittely yhdessä ei siten tässä tapauksessa ole ollut onnistunut ratkaisu.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.