06.10.2004

Asemakaava - Muutoshakemuksen käsittely

Asemakaavamuutoshakemuksen käsittely

Kantelija oli tehnyt asemakaavamuutoshakemuksen kaupunginhallitukselle. Kaupungin maankäyttöosasto oli lähettänyt kantelijalle kirjeen, jossa se ilmoitti ettei se pitänyt mahdollisena kantelijan hakemaa asemakaavamuutosta.

Sen seikan toteaminen, oliko asemakaavamuutos mahdollinen vai ei olisi apulaisoikeuskanslerin sijaisen käsityksen mukaan saatettava sen elimen arvioitavaksi, jonka tehtäviin voimassa olevien säännösten mukaan kuuluu asemakaavamuutosten hyväksyminen tai hylkääminen. Oikeudellisesti perusteltu menettely olisi ollut, että muutoshakemus olisi saatettu kaupunginhallituksen arvioitavaksi. Apulaisoikeuskanslerin sijainen on saattanut käsityksensä kaupunginhallituksen tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.