06.10.2004

Valitusosoitus - Ulosotto - Veronpalautus

Muutoksenhakuohjauksen lainmukaisuus

Kantelija arvosteli valitusosoitusta, jonka ulosottoviranomaiset liittävät ulosottovelallisille lähettämiinsä ennakkoilmoituksiin veronpalautuksen ulosmittauksesta. Kantelijan mukaan valitusosoituksen perustevalitusta koskeva kohta ei sisältänyt hallintolainkäyttölain edellyttämiä tietoja.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen totesi ratkaisussaan, että ulosotto ei ole hallintolainkäyttöä vaan lainkäyttöä. Valitusosoituksen sisältö ei määräytynyt hallintolainkäyttölain vaan veronpalautuksen ulosmittauksessa verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin annetun lain mukaan. Ulosottoviranomaisten käyttämä valitusosoituskaava täytti apulaisoikeuskanslerin sijaisen käsityksen mukaan viimeksi mainitun lain asettamat edellytyksen ja oli siten lainmukainen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.