17.08.2004

Ilmailulaitos - Lentoaseman päällikkö - Julkinen tehtävä

Lentoaseman päällikön tehtävistä

Lentoaseman henkilöstölle julistetun ideakilpailun oli voittanut lennonjohdon päällikkö. Lentoaseman päällikkö oli muuttanut palkintona olleen lentomatkan Kreikkaan "työ-/opintomatkaksi" ja se oli toteutettu lentoaseman päällikön vahvistaman matkaohjelman mukaisesti.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen on todennut, että Ilmailulaitoksen työjärjestyksen mukaan lentoaseman päällikön tehtäviin kuului päättäminen lentoaseman kaikkien eri yksiköiden henkilöstön palkitsemisesta ja kouluttamisesta. Työsopimussuhteessa ollut lentoaseman päällikkö oli ollut toimivaltainen muuttamaan palkintomatkan "työ-/opintomatkaksi". Kun kilpailun voittajana oli virkasuhteessa oleva lennonjohdon päällikkö, lentoaseman päällikön toimintaa tältä osin oli pidettävä julkisen tehtävän hoitamisena ja siten oikeuskanslerin valvontavaltaan kuuluvana. Kun Ilmailulaitoksen työjärjestyksen mukaan Ilmailulaitoksen toimitusjohtaja päätti Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkopuolelle suuntautuvista työmatkoista, lentoaseman päällikkö oli toiminut Ilmailulaitoksen työjärjestyksen vastaisesti hyväksyessään kysymyksessä olevan ainakin osaksi työmatkan luonteisen matkan Kreikkaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.