06.04.2004

Lääkäri - Potilasasiakirjat

Potilasasiakirjapyynnön käsittely terveyskeskuksessa

Terveyskeskuksen johtava lääkäri oli kirjallisella päätöksellään kieltäytynyt antamasta kantelijalle pyydettyjä potilasasiakirjoja. Kantelija oli valittanut asiassa hallinto-oikeuteen, joka oli kumonnut lääkärin päätöksen ja palauttanut asian lääkärille uudelleen käsiteltäväksi koska päätöstä ei ollut perusteltu lain edellyttämällä tavalla. Kantelussa arvosteltiin sitä, ettei lääkäri ollut käsitellyt hallinto-oikeuden palauttamaa asiaa.

Apulaisoikeuskansleri on todennut ratkaisussaan, että lääkärin olisi tullut käsitellä palautettu asia kirjallisesti ja ottaa huomioon hallinto-oikeuden päätöksessä mainitut perustelut. Apulaisoikeuskansleri on saattanut edellä mainitun käsityksensä johtavan lääkärin tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.