29.03.2004

Ympäristölautakunnan menettely - Rakennustyön keskeyttämistä koskeva vaatimus - Valitusosoituksen liittäminen päätökseen

Ympäristölautakunnan menettely rakennustyön keskeyttämistä koskevan vaatimuksen osalta

Kantelijat olivat 20.9.2000 jättäneet ympäristölautakunnalle kirjeen, jossa he olivat vaatineet laittomana pitämänsä lomarakennuksen rakennustyön keskeyttämistä naapurikiinteistöllään. Ympäristölautakunta oli 5.10.2000 tekemällään päätöksellä merkinnyt kantelijoiden kirjeen tiedokseen.

Apulaisoikeuskansleri katsoi, että maankäyttö- ja rakennuslain 180 §:n mukaan ympäristölautakunnan olisi tullut tehdä kantelijoitten kirjeen johdosta päätös siitä, keskeytetäänkö rakennustyö vai ei. Päätökseensä ympäristölautakunnan olisi tullut liittää valitusosoitus. Sitä, että ympäristölautakunta oli merkinnyt kantelijoiden kirjeen tiedokseen, ei voitu pitää lainmukaisena menettelynä asiassa. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti vastaisen varalle ympäristölautakunnan huomiota maankäyttö- ja rakennuslain 180 §:n mukaiseen menettelyyn asiassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.