05.03.2004

Euroopan Unioni - Valtioneuvoston toimivalta - Valtioneuvoston ohjesääntö

Oikeuskanslerin lausunto valtioneuvoston ohjesäännön muuttamisesta

Lausuntopyyntö koski valtioneuvoston ohjesäännön 3 §:n 9 kohdan muuttamista. Muutoksen tarkoituksena on täsmentää valtioneuvoston yleisistunnon toimivaltaa Euroopan unionissa päätettäviin asioihin liittyvien toimenpiteiden osalta.

Lausunnossa pidettiin esitettyä muutosta perusteltuna ja nykyistä tilaa selkeyttävänä. Valtioneuvoston yleisistunnon ja tasavallan presidentin esittelyn listatarkastuksissa asiaan oli oikeuskanslerinvirastossa kiinnitetty huomiota, koska käytäntö koskien perustuslain 93 §:n 2 momentin säännöstä oli ollut vaihteleva. Oikeuskansleri piti tärkeänä, että yleisistunnon esittelylistaan oheistetussa muistiossa asian luonne arvioidaan ja toimivaltajako perustellaan erikseen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.