28.11.2003

Hyvän hallinnon takeet - Joutuisa käsittely

Valituksen käsittelyn viipyminen

Kauppa- ja teollisuusministeriö oli asianmukaisesti ryhtynyt käsittelemään valitusta Sähkötarkastuskeskuksen 1.9.1992 tekemästä erivapauspäätöksestä. Päätöksen ministeriö antoi kuitenkin vasta 21.3.2002 valituksen tekijän kirjoitettua asiasta oikeuskanslerille.

Oikeuskansleri on pitänyt ilmeisenä, että vaikka päätös olisi tehty aikanaan 1993-1994, ministeriöllä ei olisi ollut perusteita muuttaa Sähkötarkastuskeskuksen päätöstä kantelijan haluamalla tavalla. Viranomaisen ennakkohyväksyntää ei markkinoille pääsylle sähkölaitteiden osalta vaadittu enää vuoden 1993 jälkeen. Tämä ei kuitenkaan poistanut sitä, että kantelijan valitukseen olisi tullut vastata viivytyksettä. Oikeuskansleri on kiinnittänyt vastaisen varalle kauppa- ja teollisuusministeriön huomiota sen tutkittavaksi saatettujen asioiden huolellisen ja joutuisan käsittelyn tärkeyteen.

Suomen perustuslaki 21 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.