17.09.2003

Hankintasopimus - Muutoksenhakuosoitus - Puolustusvoimat

Muutoksenhakuohjeista huolehtiminen

Merivoimien esikunta oli päättäessään varusmiesten lomakuljetuksia koskevasta hankintasopimuksesta laiminlyönyt antaa tarjouskilpailusta pois suljetulle yhtiölle julkisista hankinnoista annetun lain 9 b §:ssä säädetyn hakemusosoituksen. Hakemusosoitus oli annettu vasta sen jälkeen kun Merivoimien esikunnan tietoon oli tullut, että asiasta oli kanneltu oikeuskanslerille.

Asian johdosta antamassaan selvityksessä Merivoimien esikunta myönsi laiminlyöneensä tuottamuksellisesti hakemusosoituksen antamisen ja ilmoitti laiminlyönnin johtuneen siitä, että Merivoimien esikunta oli noudattanut Pääesikunnan antamia ohjeita, joissa ei ollut mainittu hakemusosoituksesta.

Oikeuskansleri muistutti päätöksessään Pääesikuntaa ja Merivoimien esikuntaa hallintoviranomaisen velvollisuudesta liittää asianmukaiset muutoksenhakuohjeet ratkaisuihin, joihin voi hakea muutosta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.