15.09.2003

Asiakirjojen katoaminen - Viipyminen

Yksityishenkilön lähettämien kirjeiden käsittely ministeriössä

Sosiaali- ja terveysministeriön huomiota on kiinnitetty yksityisiltä kansalaisilta tulevien asiakirjojen huolelliseen käsittelyyn ja kirjeisiin vastaamiseen.

Kantelija oli 11.2.2003 kannellut oikeuskanslerille muun muassa siitä, että hän ei ollut saanut vastausta ministerille lähetettyihin kirjeisiinsä, ja katsonut asiaansa viivytetyn. Sosiaali- ja terveysministeriön hallintodiaarin mukaan ministeriöön olivat saapuneet asianomaisen henkilön 4.11.2000 ja 12.1.2003 päiväämät kirjeet sekä tasavallan presidentin kanslian 9.10.2001 ministeriölle siirtämä saman henkilön kirje. Viimeisen kirjeen ministeriö oli 17.1.2003 siirtänyt Vakuutusvalvontavirastolle ja samana päivänä ilmoittanut siirrosta kirjeellään kantelijalle.

Aikaisemmat ministeriöön saapuneet kantelijan kirjeet olivat kadonneet mahdollisesti muuton yhteydessä. Selvityksen mukaan ministeriön näkemys oli kuitenkin kerrottu asianomaiselle henkilölle puhelinkeskusteluissa. Apulaisoikeuskansleri totesi päätöksessään, että hyvän hallintotavan mukaista olisi ollut vastata kirjallisesti. Selvityksessään ministeriö oli tämän myöntänytkin. Lisäksi apulaisoikeuskansleri kiinnitti ministeriön huomiota sille lähetettyjen kirjeiden huolelliseen käsittelyyn.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.