28.08.2003

Virheellinen tieto - Erityisavustaja

Kantelu pääministerin erityisavustajan menettelystä

Pääministerin erityisavustaja oli vastannut ennakkoverosuoritusten maksamista koskevassa asiassa kantelijalle virheellisesti. Häneltä oli jäänyt tarkistamatta kantelijalle antamansa tiedon oikeellisuus.

Apulaisoikeuskansleri totesi ratkaisussaan, että vastatessaan asiakkaan tiedusteluun virkamiehen tulee mahdollisimman huolellisesti pyrkiä varmistamaan, että hänen antamansa tiedot ovat oikeita. Sen lisäksi, että virheelliset tiedot voivat johtaa asiakasta oikeusturvaa vaarantavalla tavalla harhaan, on otettava huomioon sekin, että vääriä tietoja antamalla heikennetään luottamusta viranomaistoimintaan. Erityisavustajalta oli jäänyt riittävällä huolellisuudella tarkistamatta antamansa tiedon oikeellisuus.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.