13.08.2003

Työvoimapoliittinen lausunto - Työvoimatoimikunta

Työvoimapoliittisen lausunnon sisältö

Hallintomenettelylaki edellyttää, että viranomaisen on omatoimisesti hankittava selvitys ratkaisun kannalta merkityksellisistä seikoista.

Kysymyksessä olevassa tapauksessa työvoimatoimikunta oli antanut työvoimapoliittisen lausunnon, jonka mukaan kantelijalta oli keskeytetty työmarkkinatuki ja haettu mahdollisen liikamaksun poistamista vakuutusoikeudessa, koska oli katsottu hänen työllistyvän omassa yrityksessään. Vakuutusoikeus oli kuitenkin todennut, että edellytyksiä tuen keskeyttämiselle ja päätöksen poistamiselle ei ollut olemassa.

Apulaisoikeuskansleri on viitaten hallintomenettelylain säännökseen katsonut, että työvoimatoimisto ei ollut riittävän perusteellisesti selvittänyt työvoimatoimikunnan ratkaisun kannalta merkityksellisiä seikkoja. Työvoimatoimiston valmistelun puutteellisuus heijastui työvoimatoimikunnan antamaan työvoimapoliittiseen lausuntoon. Työvoimatoimisto vastaa siitä, että sen suorittama selvitys on riittävä päätöksenteon pohjaksi. Eläkkeelle jääneen työvoimatoimiston johtajan huomiota on kiinnitetty edellä lausuttuun.

HallintomenettelyL 17 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.