16.07.2003

Virantäyttö - Nimitysharkinta - Esittelymuistio

Virkanimityksiin liittyvistä periaatteista

Täytettäessä Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksessa ylitarkastajan virkoja nimitysten valmistelun yhteydessä ei ollut laadittu erillistä muistiota, josta ilmenisivät hakijoiden vertailut. Virkaesitysten sisällöstä oli pääteltävissä, että esitysten tarkoituksena oli muun ohella toimia nimitysmuistioina.

Sinänsä ei nimitysvertailua ole välttämätöntä esittää muistio-nimisessä asiakirjassa. Virkaesitys kelpaa tähän tarkoitukseen, jos se sisältää tiedot, joita tarvitaan nimitysten lainmukaisuuden jälkikäteen tapahtuvaan arviointiin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen virkaesitykset olivat osittain puutteellisia. Niiden perusteella oli vaikea päätellä, miten nimitysharkinta kysymyksessä olevien virkanimitysten kohdalla suoritettiin.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen on saattanut vastaisen varalle Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen tietoon päätöksessä esittämänsä virkanimityksiin liittyvät periaatteet ja käsityksensä nimitysharkinnan puutteellisesta kirjaamisesta.
Suomen perustuslaki 125 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.