03.07.2003

Viranomaismerkintä - Henkilörekisteritieto

Työvoimaviranomaisten merkintä

Työvoimapalvelulain 19 §:n mukaan työvoimapalvelujen henkilörekisterit muodostavat yhtenäisen tietojärjestelmän. Välttämättömiä henkilötietoja voidaan luovuttaa työvoimatoimistojen välillä, jollei kysymyksessä ole laissa salassapidettävä tieto. Salassapidettäviä tietoja voidaan luovuttaa vain asiakkaan kirjallisella suostumuksella.

Työvoimatoimiston tietojärjestelmässä oli ollut tieto asiakkaan terveydentilasta, mitä tietoa asiakas ei ollut luovuttanut työvoimatoimistoon. Asiakas oli pitänyt todennäköisenä, että tieto terveydentilasta oli tullut työvoimatoimistojen yhtenäisen tietojärjestelmän kautta. Kysymyksessä oli kuitenkin salassapidettävä tieto, jonka asiakas oli antanut toiseen työvoimatoimistoon hänen siellä aikaisemmin asioidessaan. Tiedon luovuttamiseen asiakas ei ollut antanut suostumustaan.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen on ratkaisussaan kiinnittänyt molempien työvoimatoimistojen huomiota työvoimapalvelulain ja viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain tarkkaan noudattamiseen.
TyövoimapalveluL 19 § ja
L viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 §:n 1 mom. 25-kohta

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.