09.06.2003

Rikosilmoitus - Kirjaaminen

Rikosilmoitusten vastaanottaminen

Kantelukirjoituksen mukaan poliisi ei ollut ottanut vastaan kantelijan rikosilmoitusta, koska ilmoitus ei poliisin mukaan kuitenkaan johtaisi toimenpiteisiin.

Sitä, minkälaista keskustelua rikosilmoitusta jätettäessä oli käyty, ei enää kantelua käsiteltäessä pystytty selvittämään. Kyseinen poliisimies ei muistanut kantelijan käyntiä poliisiasemalla, eikä mitään kirjauksia asiasta löytynyt. Poliisin ei voitu osoittaa menetelleen asiassa lainvastaisesti. Apulaisoikeuskansleri totesi kuitenkin, että kantelijalle oli jäänyt käsitys, että hänen rikosilmoitustaan ei ollut suostuttu ottamaan vastaan. Apulaisoikeuskansleri korosti päätöksessään, että rikosilmoitusten vastaanottajan tulisi toimia niin, että asiakkaalle ei syntyisi väärinkäsityksiä, jotka saavat hänet vastoin aikomustaan luopumaan ilmoituksen jättämisestä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.