06.06.2003

Ajoneuvorekisteri - Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon omistajan rekisteristä poistoa koskeva asia

Kantelija oli myynyt ajoneuvorekisteriin merkityn peräkärryn, mutta toiminut niin, että hänelle ei jäänyt ostajan yhteystietoja. Ostaja oli laiminlyönyt tehdä ilmoituksen omistajanvaihdoksesta. Rekisterinpitäjä ei suostunut kirjaamaan omistajamuutosta rekisteriin, kun kantelija ei voinut kertoa ostajan tietoja.

Rekisteriviranomaiset eivät olleet menetelleet asiassa lainvastaisesti.

Rekisteröintiä koskevan lainsäädännön soveltaminen saattaa kuitenkin eräissä tapauksissa johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin, kun ajoneuvoa myytäessä tehdään jokin virhe. Kanteluasian ratkaisu lähetettiin liikenne- ja viestintäministeriölle tiedoksi tarkoituksessa, että ministeriö harkitsee, onko lainsäädäntöä aihetta muuttaa niin, että rekisteriin voitaisiin ainakin jollain tavoin merkitä tieto siitä, että ajoneuvo on luovutettu uudelle omistajalle myös tilanteessa, jossa uusi omistaja laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa ja edellinen omistaja ei voi ilmoittaa uuden omistajan tietoja rekisteriin.

Ministeriötä pyydettiin ilmoittamaan vuoden 2003 loppuun mennessä mahdollisista toimenpiteistään asiassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.