03.04.2003

Hyvän hallinnon takeet - Asianmukainen käsittely - Hakemus - Viipyminen

Hakemuksen käsittelyn viipymisestä

Hakemuksen käsittelyä ensin Tullihallituksessa ja sitten valtiovarainministeriössä koskevan kantelun johdosta oikeuskansleri on todennut, että kantelija ei ollut saanut asiaansa valtiovarainministeriössä käsitellyksi Suomen perustuslain 21 §:n 1 momentin mukaisesti "ilman aiheetonta viivytystä". Ministeriö on velvollinen huolehtimaan siitä, että myös kirjaamon ohi ministeriöön tulevat asiat käsitellään kohtuullisessa ajassa. Tämä edellyttää selkeitä ohjeita, joiden noudattamista asianmukaisesti valvotaan.

Oikeuskansleri on kiinnittänyt vastaisen varalle ministeriön huomiota perustuslain 21 §:n 1 momentin asianmukaista ja joutuisaa käsittelyä koskevan säännöksen noudattamisen tärkeyteen.

Suomen perustuslaki 21 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.