20.01.2003

Kunnallisen viranhaltijan päätös - Valitusosoitus

Velvollisuus liittää ohjaus muutoksenhakemisesta palkkausta koskevaan päätökseen

Kunnallisen lukion lehtori oli kantelussaan tyytymätön kunnallisen viranhaltijan tekemiin päätöksiin määrävuosi- ja palvelulisäkorotuksia sekä syrjäseutulisää sekä henkilökohtaista palkanlisää koskevissa asioissa.

Apulaisoikeuskansleri totesi päätöksessään, että palkkaukseen liittyvien lisien määrittelyssä on otettava huomioon myös voimassaolevat työehto- ja virkaehtosopimukset. Oikeuskanslerin toimivaltaan ei kuulu virkaehtosopimuksissa sovittujen palkanlisien määrittely.

Kunnalliset viranhaltijat olivat tehneet päätöksiä kantelijan palkkaukseen liittyvissä asioissa. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti huomiota velvollisuuteen liittää viranhaltijan palkkausta koskeviin päätöksiin kuntalain 94 §:ssä tarkoitettu ohjaus muutoksenhakemisesta.
Kuntalain 94 §
Kunnallinen virkaehtosopimuslaki 2 § ja 26 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.