07.01.2003

Virantäyttö - Pätevyysarviointi - Ansiovertailu

Opetushallituksen pääjohtajan viranhakijoiden pätevyysarviointi

Opetushallituksen 1.1.2003 avoimeksi tullutta pääjohtajan virkaa oli hakenut kaikkiaan 18 henkilöä, joista kahdeksan oli opetusministeriön virantäyttövalmistelussa noussut kärkihakijoiksi. Asian esittelijän laatiman virantäyttömuistion luonnoksen, hakemusasiakirjojen ja kärkihakijoiden haastattelumuistiinpanojen perusteella oikeuskansleri totesi, että virkaa hakeneella kasvatustieteen tohtori TK:lla oli ansioita pääjohtajan virkaa ajatellen. Hän ei kuitenkaan virkanimitysasioissa noudatettavassa pätevyysarvioinnissa ja hakijoiden välisessä ansiovertailussa noussut ensimmäiseksi. TK:n palvelus opetusministeriössä oli ollut lyhyehkö eikä se ollut tapahtunut jonkin erityissektorin tulosvastuullisessa ylimmän johdon virassa vaan erityisavustajana ja sen jälkeen neuvottelevana virkamiehenä, tehtävänään hakemuksensa mukaan mm. edistää opetusministerin tärkeimpien hankkeiden toteutumista. Vertailu viran kärkihakijoihin, joiden järjestykseen oikeuskansleri ei ottanut kantaa, olisi tehnyt TK:n nimittämisen oikeudellisesti kestämättömäksi.

Istunnossaan 6.2.2003 valtioneuvosto nimitti virkaan opetusministeriön yleissivistävän yksikön johtajan, kasvatustieteen maisteri KL:n.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.