30.10.2002

Tiedoksianto - Kuulutus - Hallinto-oikeuden päätös - Ympäristölupa

Kysymys kuulutuksen julkaisemisesta viivytyksettä ja asianmukaisesti

Terveyskeskuksen kuntayhtymän hallituksen nimissä laadittu 10.10.2000 päivätty kuulutus ja hallinto-oikeuden päätösjäljennös ympäristölupa-asiassa olivat olleet nähtävillä laitoksen sijaintikunnan kunnantoimistossa 11.10.2000 alkaen. Hallinto-oikeuden päätöksestä sai valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Ottaen huomioon, että hallinto-oikeuden 27.9.2000 antama päätös ja siihen liittyvät asiakirjat olivat saapuneet terveyskeskuksen kuntayhtymän valvontaosastolle 29.9.2000, ei voitu katsoa, että kuulutus olisi julkaistu kuntalain 97 §:n 1 momentin edellyttämällä tavalla viipymättä. Kuulutus oli sisällöltään myös sikäli epätarkka, että sen mukaan päätökseen liittyvät asiakirjat olivat nähtävillä kunnantoimistossa, vaikka näin ei ollut asian laita. Hallinto-oikeuden päätökseen liittyvä asiakirjavihko oli nähtävillä kuntayhtymän keskusterveysaseman valvontaosastolla.

Kuulutuksen julkaisemisasiaa hoitaneen terveystarkastajan huomiota on kiinnitetty siihen, että kuulutusasiat tulee hoitaa viipymättä ja asianmukaisesti.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.