13.06.2002

karkaaminen - Kunnallinen päiväkoti - Turvallisuus - Lapsi

Päiväkotihoidossa olevien lasten valvonnasta ja turvallisuudesta

Julkisuudessa oli käsitelty kahta tapausta, joissa kunnallisen päiväkodin piha-alueelta oli henkilökunnan huomaamatta päässyt karkaamaan päivähoidossa ollut 2-3 vuoden ikäinen lapsi. Kummassakin tapauksessa ohikulkija oli palauttanut lapsen takaisin päiväkotiin.

Apulaisoikeuskansleri otti omana aloitteena selvitettäväksi mainitut tapaukset ja yleisempänä kysymyksenä sen, millaisia ohjeita kunnallisilla päiväkodeilla oli lasten karkaamistapausten varalle. Kysymyksessä olleiden tapausten osalta asiassa ei ilmennyt sellaista, mikä olisi antanut hänelle laillisuusvalvojana aihetta toimenpiteisiin. Apulaisoikeuskansleri katsoi kuitenkin aiheelliseksi esittää - lasten päivähoidosta annetun lain 33 §:ään viitaten - sosiaali- ja terveysministeriölle harkittavaksi, antavatko puheena olevat tapaukset sille aihetta jonkinasteiseen yleisohjeeseen tai suositukseen menettelytavoista vastaavanlaisten tapausten varalle.

L lasten päivähoidosta 33 §
A lasten päivähoidosta

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.