28.05.2002

Kriminaalihuoltolaitos - Yhdyskuntapalvelu - Soveltuvuusselvitys

Yhdyskuntapalvelusoveltuvuusselvityksen laatiminen

Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimiston sosiaalityöntekijän haastatellessa rikoksesta epäiltyä henkilöä, jonka soveltuvuutta yhdyskuntapalveluun hänen oli virallisen syyttäjän pyynnöstä määrä arvioida, ilmeni, että haastateltavan piti ryhtyä suorittamaan aiemmasta rikoksesta tuomittua ehdotonta vankeusrangaistusta, josta hänellä olisi mahdollisuus vapautua aikaisintaan puolen vuoden kuluttua. Tämän tiedon perusteella Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimisto ilmoitti syyttäjälle, että lausuntoa soveltuvuudesta yhdyskuntapalveluun ei anneta, koska tulevaisuuteen ulottuva arvioiminen oli tässä vaiheessa liian aikaista.

Apulaisoikeuskanslerin käsityksen mukaan Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimiston menettely ei perustunut lakiin. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti Kriminaalihuoltoyhdistyksen toimintaa jatkaneen Kriminaalihuoltolaitoksen huomiota aluetoimiston velvollisuuteen suorittaa virallisen syyttäjän pyytämä soveltuvuusselvitys.

Jos aluetoimisto katsoo tarkoituksenmukaiseksi kiinnittää huomiota seikkoihin, jotka vaikeuttavat soveltuvuuden arvioimista, kuten täytäntöönpanon ajoittuminen tulevaisuuteen, voi se tällaisesta asiasta lausua selvityksessä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.