27.05.2002

Viivästyminen - Selvitys - Kunnanhallitus

Viivästyminen selvityksen hankkimisessa ja toimittamisessa

Kunnanhallitus ei ollut hankkinut ja toimittanut apulaisoikeuskanslerin selvitysvaatimuksessa tarkoitettujen kunnan viranhaltijoiden selvityksiä asetetussa määräajassa, vaan vasta kiirehtimisen jälkeen ja siinä asetetun uudenkin määräajan jälkeen.

Ratkaisussaan apulaisoikeuskansleri on todennut, että asiaa ei näy käsitellyn kunnanhallituksessa, vaan asia oli käytännössä jäänyt kunnanjohtajan hoidettavaksi. Kunnanhallitus tai kunnanjohtaja ei ollut huolehtinut siitä, että selvitysvaatimukseen vastataan määräajassa. Runsaan sivun mittaisen viranhaltijain yhteisen selvityksen antaminen oli kestänyt noin viisi ja puoli kuukautta. Selvityksen hankkiminen ja toimittaminen oli viivästynyt.

Apulaisoikeuskansleri on kiinnittänyt kunnanhallituksen ja kunnanjohtajan huomiota vastaisen varalle siihen, että selvitysvaatimukseen liittyvää määräaikaa tulee noudattaa. Ellei se ole mahdollista, tulee ennen määräajan päättymistä ilmoittaa selvitysvaatimuksen tai -pyynnön esittäjälle, ettei selvitystä voida toimittaa määräaikaan mennessä ja esittää arvio siitä, milloin se voidaan toimittaa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.