25.01.2002

Poliisi - Virkamies - Käyttäytyminen

Poliisin epäasiallinen käytös

Rikosasian asianomistaja oli puhelimitse tiedustellut poliisilaitoksen rikostutkijalta asiansa tutkimusten edistymistä. Asian tutkijana toiminut ylikonstaapeli oli tällöin kertonut olevansa työssään ylikuormitettu, jonka vuoksi tutkimusten valmistuminen saattaisi kestää jopa viisi vuotta. Ylikonstaapeli oli kehottanut asianomistajaa valittamaan asiasta eduskuntaan.

Apulaisoikeuskansleri katsoi kannanotossaan, että ylikonstaapeli ei ollut käyttäytynyt asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla ryhtyessään valittamaan työpaineistaan asianomistajalle. Mahdollisen liiallisen työkuormituksen aiheuttamista paineista tulisi virkamiehen keskustella ensisijaisesti omien esimiestensä kanssa sekä tarvittaessa turvautua työsuojelun tarjoamiin palveluihin. Tämän tyyppisten ongelmien purkamista asiakkaisiin tulisi senkin vuoksi välttää, että menettely voi olla omiaan antamaan asiakkaalle vääristyneen kuvan organisaation toimintakyvystä kokonaisuutena.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.