31.01.2002

Hallintomenettely - Palveluperiaate - Kirjeisiin vastaaminen

Ministerille osoitettuun kirjeeseen vastaaminen

Kantelija oli lähettänyt ministerille kirjeen, jossa hän oli pyytänyt valtion vakuusrahaston toimiohjelautakunnassa käsitellyn asiansa arviointia uudelleen. Asia ei kuulunut ministeriön päätäntävaltaan valtion vakuusrahastosta annetun lain nojalla. Ministeri oli kantelun johdosta oikeuskanslerille antamassaan lausunnossa ilmoittanut saattaneensa tuolloin asian valtion vakuusrahaston toimiohjelautakunnan käsiteltäväksi.

Oikeuskanslerin päätöksessä on todettu hyvään hallintoon kuuluvan palveluperiaatteen edellyttävän, että viranomaiselle lähetettyihin kirjeisiin ja tiedusteluihin vastataan kohtuullisessa ajassa. Kantelijan kirjeessä ministerille oli ollut kysymys valtion vakuusrahaston toimiohjelautakunnan käsiteltäväksi kuuluvasta, kantelijaa koskevasta asiasta. Hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti kantelijan kirje olisi tullut viivytyksettä siirtää asiassa toimivaltaisen elimen eli toimiohjelautakunnan käsiteltäväksi ja ilmoittaa siirrosta kantelijalle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.