28.12.2001

Käyttösuunnitelman vahvistaminen - Maatilatalouden kehittämisrahasto

Maatilatalouden kehittämisrahaston käyttösuunnitelman vahvistaminen

Maatilatalouden kehittämisrahaston käyttösuunnitelman vahvistamisen yhteydessä valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnassa oli noussut esiin kysymys siitä, voitiinko rahaston varoja käyttää Puu-Eurooppa kampanjan sekä Vantaalle ja Joensuuhun rakennettavien Metsäntutkimuslaitoksen käyttöön tulevien puurakennusten arkkitehtikilpailujen rahoitukseen.

Maa- ja metsätalousministeriölle antamassaan lausunnossa oikeuskansleri totesi, että maatilatalouden kehittämisrahastosta annetun lain 3 §:n ja maaseutuelinkeinojen rahoituslain 65 §:n mukaiset maatilatalouden kehittämisrahaston varojen käyttöperusteet olivat verraten yleisiä. Puu-Eurooppa kampanjaa vastaaviin tarkoituksiin oli osoitettu varoja maatilatalouden kehittämisrahaston käyttösuunnitelmissa vuodesta 1996 lähtien aikaisempien vastaavien säännösten perusteella. Myös valtakunnallisten asuntomessujen puurakennuskortteleiden suunnittelukilpailuun ja puurakentamiseen perustuvan Lahden Sibeliustalon suunnitteluun oli aikaisempina vuosina myönnetty varoja maatilatalouden kehittämisrahastosta. Maatilatalouden kehittämisrahaston varojen osoittamiselle lausuntopyynnössä mainittuihin tarkoituksiin ei ollut oikeudellista estettä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.