30.11.2001

Poliisi - Vastaaminen

Kysymykseen vastaaminen

Poliisia koskevassa kantelussa oli muun ohessa kyse siitä, että kuulustelija oli luvannut kuulusteltavana olleelle kantelijalle selvittävänsä lain mukaisen ajotavan eräässä risteyksessä. Kuulustelijalle oli sittemmin selvinnyt, että kysymys oli tulkinnanvarainen, eikä varmasti oikeaa vastausta voinut antaa. Kantelijalle ei ollut annettu mitään vastausta kysymykseen.

Kantelija oli kuulustelijan lupauksen johdosta perustellusti voinut odottaa, että tämä tulee myöhemmin antamaan vastauksen kysymykseen. Vaikka poliisilla ei ole yleistä velvoitetta vastata asiakkaan lain soveltamista koskeviin tulkintakysymyksiin, kuulustelijan kuulustelussa antama lupaus on edellyttänyt jotakin vastausta. Vastaus olisi voinut olla pelkkä tieto siitä, ettei varmaa vastausta voi asian tulkinnanvaraisuuden johdosta antaa.

Kiinnitetty vastaisen varalle huomiota hyvän asiakaspalvelun edellyttämään vastauksen antamiseen tilanteessa, jossa jonkinlaisen vastauksen antamista voidaan katsoa luvatun.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.