12.10.2001

Käräjäoikeus - Asiakirjaliikenne

Ratkaisun toimittaminen nähtäville

Käräjäoikeuden ratkaisua ei ollut toimitettu ilmoitettuna aikana nähtäville käräjäoikeuden yleiskansliaan. Ratkaisua ei ollut löytynyt, vaan se oli lähetetty vastaajalle seuraavana päivänä postitse.

Antamassaan ratkaisussa apulaisoikeuskansleri totesi, että käräjäoikeuden on huolehdittava siitä, että ratkaisu on ilmoitettuna aikana nähtävillä käräjäoikeuden kansliassa. Käräjäoikeuden sisäisessä asiakirjaliikenteessä oli ilmennyt puutteellisuuksia. Sitä, kenen vastuulle asia olisi tullut lukea, ei voitu jälkikäteen selvittää.

Apulaisoikeuskansleri kehotti laamannia kiinnittämään asianomaisen henkilökunnan huomiota siihen, että käräjäoikeuden ratkaisujen tulee olla ilmoitettuna päivänä käräjäoikeuden yleiskansliassa nähtävillä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.