04.09.2001

Laskutusohjelma - Tontinvuokra

Virheellinen tieto laskutusohjelmassa

Vuokraoikeuden siirto oli rekisteröity kantelijan ja hänen miesvainajansa nimiin, mutta kantelija oli yksin allekirjoittanut tontinvuokrasopimuksen. Kaupunki oli lähettänyt kantelijalle kaksi kertaa vuodessa maksettavaksi tontinvuokrakuitin. Sittemmin oli vuokranmaksulomakkeeseen kantelijan lisäksi maksajiksi ilmaantunut hänen lapsensa ja miehensä aikaisemmin syntynyt tytär. Tämä oli johtunut siitä, että kaupungille oli tullut uusi laskutusohjelma, jonka mukaan tontin kohdalle vietiin erehdyksessä saantomiesten nimet varsinaiseen sopimustiedostoon.

Kaupungin tonttivuokrien laskutusmenettely mainitussa tapauksessa ei ollut asianmukaista. Apulaisoikeuskansleri on saattanut käsityksensä kaupungingeodeetin tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.