08.08.2001

Rekisteröinti - Ratkaisupakko - Viipyminen

Rekisteröintihakemuksen käsittelystä

Kantelijan hakemukseen tulla rekisteröityä virallistetuksi osteopaatiksi oli Terveydenhuollon oikeusturvakeskus vastannut, että hakemuksen käsittely oli sillä erää päättynyt. Varsinaista päätöstä ei asiassa ollut tehty, koska oikeusturvakeskuksen pyytämistä lisäselvityksistä huolimatta hakijan koulutusta ei ollut voitu pitää asian ratkaisemisen kannalta riittävänä.

Asiaa oikeuskanslerinvirastossa selvitettäessä Terveydenhuollon oikeusturvakeskus oli sittemmin varannut kantelijalle tilaisuuden peruuttaa hakemuksensa tai esittää lisäselvitystä koulutuksestaan. Hakemus oli sittemmin hylätty asian oltua vireillä Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa noin 2 vuotta ja 9 kuukautta.

Apulaisoikeuskanslerin päätöksen mukaan hallintomenettelyssä ei tunneta nyt omaksuttua käytäntöä jättää asia määräämättömäksi ajaksi ratkaisemattomaan tilaan, vaan hakemus tulee tutkinnan jälkeen joko hyväksyä tai hylätä taikka jättää hallintomenettelyn edellytysten puuttuessa kokonaan tutkimatta. Menettelystä johtuen asian käsittely oli samalla perusteetta viivästynyt, minkä johdosta Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen huomiota kiinnitettiin hyvän hallinnon ja hakijan oikeusturvan asian käsittelylle asettamiin vaatimuksiin.

Suomen perustuslain 21 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.