12.06.2001

Pääkäsittely - Käräjätuomari

Käräjätuomarin menettely

Kantelukirjoituksen mukaan käräjäoikeuden puheenjohtaja oli pääkäsittelyn kuluessa käyttänyt kantelijaa loukkaavaa ilmaisua. Puheenjohtajana toimineen käräjätuomarin antaman selvityksen ja kantelukirjoituksen nojalla voitiin pitää todennäköisenä, että istunnossa oli esitetty sen suuntainen ilmaisu, joka oli subjektiivisesti ollut mahdollista tulkita myös kantelijan tarkoittamalla tavalla. Toisaalta apulaisoikeuskansleri totesi, ettei kantelumenettelyssä ole mahdollisuutta saada täysin todellista käsitystä siitä sävystä, jolla lausuma oli esitetty, eikä siitä tilanteesta, johon se on liittynyt.

Käytettävissä olleen aineiston perusteella objektiivisesti arvioiden puheenjohtajan lausumaa ei kuitenkaan voitu pitää sillä tavoin saadusta selvityksestä välittyneeseen tilanneyhteyteensä sopimattomana, että kantelu olisi antanut aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.