01.06.2001

Hyvä hallinto - Hallintomenettely

Kaupungin toiminta urakkatarjousmenettelyssä

Kaupungin teknisen lautakunnan järjestämässä urakkatarjouskilpailussa ei hallinnollisissa kysymyksissä ollut kaikilta osin kiinnitetty riittävää huomiota siihen, että kilpailusta ja siinä tapahtuvasta menettelystä on varsin yksityiskohtaiset lakisääteiset määräykset. Kaupungin toimielinten menettelyssä on myös noudatettu kuntalain edellyttämiä muotomääräyksiä.

Kaupunginhallitus oli myöntänyt, että hallinnollisissa kysymyksissä ei ollut menetelty siten kuin olisi pitänyt. Kaupungin sisällä oli käynnistetty useampia selvityksiä, joista keskeisenä oli tilintarkastukseen liittyvät seikat. Kanteluun liittyviä kysymyksiä oli tarkasteltu useassa erillisessä oikeudenkäynnissä, joissa lopullisia päätöksiä ei ollut tehty. Apulaisoikeuskansleri on kanteluun antamassaan ratkaisussa kiinnittänyt kaupunginhallituksen huomiota hyvän hallinnon tärkeyteen julkisyhteisön toiminnassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.