14.03.2001

Hakemukseen vastaaminen - Hyvä hallinto

Hakemukseen vastaamisesta

Tuotevalvontakeskukseen jätetyssä hakemukseksi merkityssä asiakirjassa yhtiö oli ilmoittanut hakevansa ennakkopäätöstä. Tuotevalvontakeskus oli voinut poiketa pääsäännöstä, jonka mukaan viranomainen vastaa kirjallisesti sille tulleisiin kirjallisiin yhteydenottoihin. Asiakirjaa ei ollut käsitelty varsinaisena hakemuksena eikä siihen ollut vastattu kirjallisesti. Asiasta oli keskusteltu yhtiön edustajan kanssa, hänelle oli suullisesti kerrottu viranomaisen ennakkokanta ja hänelle oli lisäksi toimitettu asiaa valaisevaa aineistoa.

Yhtiön Tuotevalvontakeskukselle jättämässä toisessa hakemusasiakirjassa oli toistettu, että yhtiö halusi kirjallisen ennakkopäätöksen. Myöskään tämän asiakirjan perusteella yhtiölle ei ollut annettu kirjallista ennakkopäätöstä, eikä muutoinkaan vastattu kirjallisesti. Apulaisoikeuskansleri on saattanut Tuotevalvontakeskuksen tietoon käsityksenään, että hyvän hallinnon edellyttämä menettely toisen hakemuksen johdosta olisi ollut vastata siihen kirjallisesti.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.