21.02.2001

Viisumi - Ulkoasiainhallinto - Neuvonta

Pääkonsulinviraston toimipisteessä annettu neuvonta viisumiasiassa

Kantelija oli ottanut yhteyttä pääkonsulinviraston toimipisteeseen ja kiirehtinyt sisarensa viisumia. Kantelija oli virkailijan kanssa keskusteltuaan tullut siihen käsitykseen, että viisumi myönnettäisiin samana päivänä. Viisumin saanti oli kestänyt kuitenkin kaksi päivää, vaikka sitä oli kiirehditty.

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisussa on todettu, että kantelussa tarkoitettu viisumiasia on sinänsä käsitelty viivytyksettä. Toisaalta viranomaisten antamien neuvojen ja tietojen, kuten esimerkiksi tiedon hakemuksen käsittelyajasta, tulee olla oikeita. Kantelija oli saanut keskustelussaan viisumivirkailijan kanssa väärän käsityksen viisumihakemuksen käsittelyajasta. Toimipisteen huomiota on kiinnitetty asiakaspalvelussa ja neuvonnassa annettavien tietojen ja neuvojen täsmällisyyteen ja tarkkuuteen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.