14.02.2001

Asian viipyminen - Kunnan sosiaalihallinto - Lapsen huolto ja tapaamisoikeus

Tuomioistuimen lapsen huoltoasiassa pyytämän lausunnon viipyminen

Lapsen huoltoa koskevan asian valmisteluistunnossa käräjäoikeudessa 19.8.1997 oli päätetty pyytää kunnan perusturvalautakunnalta lausunto vanhempien sopivaisuudesta lastensa huoltajaksi. Käräjätuomari oli kiirehtinyt lausuntoa kirjeitse 21.10.1998 ja 19.1.1999. Perusturvalautakunnan lausunto oli toimitettu käräjäoikeudelle 12.2.1999.

Apulaisoikeuskanslerin päätöksessä on kiinnitetty sosiaalityöntekijä-lastenvalvojan vakavaa huomiota tuomioistuimen lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevissa asioissa pyytämien lausuntojen joutuisaan käsittelyyn. Lisäksi kunnan perusturvalautakunnan huomiota on kiinnitetty siihen, että lautakunnan tulee valvoa tuomioistuinten lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain mukaisesti pyytämien lausuntojen valmistelua ja toimittamista tuomioistuimelle ilman aiheetonta viivytystä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.