05.01.2001

Hallintopäätös - Tiedoksianto - Lainvoimaisuus

Hallintopäätöksen tiedoksiannon ja lainvoimaisuuden selvittäminen

Kantelija moitti tielaitoksen alaista tiepiiriä ja kihlakunnanviraston poliisilaitosta siitä, että valvontatoimenpiteitä varten poliisilaitokselle tiedoksi lähetetty kantelijaa koskeva tiepiirin päätös oli asetettu poliisilaitoksen ilmoitustaululle ilman valitusosoitusta, vaikka kantelija ei ollut saanut siitä virallisesti tiedon. Kantelijan valituksen johdosta hallinto-oikeus kumosi myöhemmin päätöksen eräiltä osin. Päätös oli siis ollut poliisilaitoksen ilmoitustaululla valvontatoimenpiteitä varten lainvoimaa vailla olevana.

Apulaisoikeuskansleri lausui käsityksenään, että tiepiirin olisi ennen päätöksen lähettämistä tiedoksi valvovalle viranomaiselle valvontatoimenpiteitä varten tullut varmistua siitä, että päätös oli saanut lainvoiman.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.