23.05.2000

Ulosotto - Maksukehotus - Kihlakunnanvouti

Ulosottoperusteen yksilöinti maksukehotuksessa

Ulosottovelkoja oli jättänyt hänelle postiennakolla lähetetyt estetodistuksin varustetut täytäntöönpanoasiakirjat lunastamatta, jolloin hänestä tuli ulosottoviranomaisiin nähden ulosottovelallinen.

Maksamatta jäänyttä 60 markan estemaksua ja 50 markan lisämaksua ryhdyttiin perimään lähettämällä maksun laiminlyöneelle henkilölle postitse maksukehotus, josta ei kuitenkaan ilmennyt ulosottoperustetta. Laiminlyönti johtui kokemattoman toimistovirkailijan erehdyksestä. Koska menettely muutoin perustui ulosottomaksuista annettuun asetukseen, asia ei antanut aihetta muuhun, kuin että apulaisoikeuskansleri kiinnitti kihlakunnanvoudin huomion henkilökunnan asianmukaiseen opastamiseen ja valvomiseen.

L ulosottomaksuista 1995/34
A ulosottomaksuista 1995/35

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.