19.04.2000

Virheellinen lainhuutotieto - Lainhuutorekisteri

Lainhuutorekisterissä ollut virheellinen tieto

Käräjäoikeuden lainhuutorekisterissä oli ollut virheellinen tieto kiinteistön omistajasta. Virhe oli aikanaan syntynyt, kun lainhuutotietoja oli tuomiokunnan kansliassa tallennettu atk-ohjelmaan. Kantelijan otettua yhteyttä käräjäoikeuteen asia tutkittiin ja virhe korjattiin.

Tallennustyö tarkastuksineen tuomiokunnassa oli käsittänyt useassa kunnassa olevat kiinteistöt. Selvityksistä ei käynyt ilmi, kuka tallentamisen oli suorittanut. Tuomiokunnassa oli tuolloin ollut tilapäistäkin työvoimaa tallennustöissä. Menettely tuomiokunnan kansliassa ei ollut johtanut po. tapauksessa asianmukaiseen tulokseen. Apulaisoikeuskansleri on saattanut käsityksensä käräjäoikeuden laamannin tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.