07.04.2000

Käräjäoikeus - Viipyminen

Riita-asian käsittelyn viipyminen käräjäoikeudessa

Vastaajan vastaus 9.12.1993 vireille tulleeseen riita-asiaan oli saapunut käräjäoikeuteen 6.3.1995. Käräjäoikeus oli kantajan asiamiehen kanssa käymässään keskustelussa ilmoittanut laativansa asiassa kirjallisen yhteenvedon. Yhteenveto oli laadittu 24.11.1999, eli yli neljä vuotta vastaajan vastauksen saapumisen jälkeen. Jutun asiakirjoista tai annetuista selvityksistä ei ilmennyt mitään käräjäoikeuden valmistelutoimenpiteitä vastauksen saapumisen ja yhteenvedon laatimisen välisenä aikana.

Viivästyminen oli johtunut osin muitten, kiireellisempänä pidettyjen asioitten käsittelystä ja osin siitä, että asian osapuolet olivat pysytelleet asiassa passiivisina. Kantajan peruutettua vaatimuksensa asia on sittemmin käräjäoikeudessa ratkaistu.

Käräjätuomaria on huomautettu virheellisestä menettelystä siltä osin, kuin asian käsittelyssä on viivytelty osapuolten oikeusturvan kannalta kohtuuttoman pitkään.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.