18.04.2000

Kanteluasian siirto - Valtakunnansyyttäjänvirasto - Hovioikeuden menettely

Hovioikeuden jäsenten menettelyä koskevan asian siirrosta

Kantelukirjoituksessa arvosteltiin valtakunnansyyttäjänvirastoa siitä, että se oli siirtänyt hovioikeuden jäsenten menettelyä koskevan syytevaatimuksen oikeuskanslerinviraston tutkittavaksi. Koska oikeuskansleri toimii yleisistä syyttäjistä annetun lain 9 §:n 2 momentin mukaan tuomareiden virkarikosasioiden erityissyyttäjänä, kantelukirjoituksen siirrossa oli menetelty oikeuskanslerin ja valtakunnansyyttäjän välisen toimivallanjaon mukaisesti.

Siltä osin kuin kirjoituksessa arvosteltiin hovioikeutta siitä, että se oli kantelijan esittämästä syyttäjää koskeneesta esteellisyysväitteestä huolimatta ratkaissut pääasian palauttamatta sitä käräjäoikeuteen, kyseinen väite oli apulaisoikeuskanslerin ratkaisun mukaan asianmukaisesti perustellen ratkaistu erillisellä käsittelyratkaisulla. Näin ollen hovioikeuden jäsenet eivät olleet menetelleet virheellisesti ratkaistessaan pääasian.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.