18.10.1999

Sairauspäiväraha

Sairauspäivärahan takaisinperintä

Kansaneläkelaitoksen paikallistoimiston myöntämä sairauspäiväraha oli perustunut virheellisesti työttömyyspäivärahan määrään. Tämän jälkeen tapahtuneessa virheellisen päätöksen oikaisussa oli vakuutetun suostumus maksun takaisinperittävän summan kertasuorituksena tulkittu laajemmin, mitä hän itse oli tarkoittanut. Päivärahan määrä oli oikaisun jälkeen oleellisesti pienentynyt.

Apulaisoikeuskansleri on vastaisen varalle huomauttanut Kansaneläkelaitoksen paikallistoimistoa siitä virheellisestä menettelystä. Toimiston tulisi huolehtia, että sen toiminnassa otetaan huomioon Kansaneläkelaitoksen terveys- ja toimeentuloturvaosaston yleiset ohjeet niin, ettei luottamus toimiston käsittelemien päivärahahakemusten ja muiden vastaavien asioiden hoitamiseen vähenisi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.