14.10.1999

Tuomioistuin - Päätöksen antaminen - Palveluperiaate

Tuomioistuinten noudattama palveluperiaate

Kantelija oli saanut käräjäoikeudelta ilmoituksen, jonka mukaan päätös lainhuutoasiassa annettaisiin tiettynä päivänä. Kantelija oli matkustanut toiselle paikkakunnalle hakemaan päätöstä, mutta se ei ollut ollutkaan valmiina asiaa valmistelleen toimistosihteerin äkillisestä syystä aiheutuneen työstä poissaolon takia. Lainhuutopäätöksen sisältö oli kansliassa selostettu kantelijalle, mutta hän ei ollut saanut päätöstä kirjallisena.

Apulaisoikeuskanslerin varamiehen ratkaisussa todettiin, että tuomioistuimen toiminta tulee järjestää siten, että päätökset voidaan antaa ilmoitettuna päivänä. Kyseisessä tapauksessa olisi pitänyt nimenomaan tiedustella asiakkaalta, halusiko tämä päätöksen kirjallisena käyntinsä yhteydessä. Apulaisoikeuskanslerin varamiehen käsitys saatettiin käräjäoikeuden tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.