08.10.1999

Ulosmittaus - Kohdentaminen - Täytäntöönpanokelpoinen päätös

Ulosmitattujen varojen kohdentaminen

Sosiaalivirasto oli ryhtynyt täytäntöönpanotoimiin elatusapuerien perimiseksi ulosottotoimin elatusvelvolliselta. Vaikka sosiaaliviraston hakemuksessa oli täytäntöönpanoperusteeksi merkitty raastuvanoikeuden 2.4.1973 päätös, avustava ulosottomies oli virheellisesti kohdentanut veronpalautuksen raastuvanoikeuden 22.11.1971 päätökselle ja merkinnyt kertymä- ja estemerkinnät 22.11.1971 päätökselle. Kun hakemuksen liitteenä oli ollut oikeaksi todistamaton jäljennös 2.4.1973 päätöksestä, se ei ole ollut ulosottolain 3 luvun 23 §:ssä tarkoitetulla tavalla täytäntöönpanokelpoisessa muodossa oleva asiakirja.

Ulosottoviranomaisten huomiota on kiinnitetty virheelliseen menettelyyn ulosmitattuja varoja kohdennettaessa ja täytäntöönpanoperustetta tarkistettaessa.

Ulosottolaki 3 luku 23 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.