06.09.1999

Asiakirjojen käsitteleminen - Kirjeen liittäminen asiakirjoihin

Huolellisuus käsiteltäessä asiakirjoja

Hakija oli peruuttanut asiakirjan kuolettamista koskeneen hakemuksensa. Käräjäoikeus oli tehnyt päätöksen asian sillensä jättämisestä. Hakija oli käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjoituksessa vaatinut käräjäoikeutta palauttamaan hänelle päätöksen lunastamisesta aiheutuneen lunastusmaksun. Käräjäoikeudessa kirje oli liitetty jutun asiakirjoihin.

Oikeuskanslerinviraston selvityspyynnön jälkeen käräjäoikeus oli vastannut hakijan kirjoitukseen. Tämän jälkeen käräjäoikeus oli käsitellyt toimituskirjamaksua koskevan vaatimuksen oikaisuvaatimuksena. Käräjäoikeudessa oli myös ryhdytty järjestelyihin sen estämiseksi, ettei vastaisuudessa asiakkailta saapuvat kirjeet joudu ilman asianmukaista käsittelyä liitetyiksi asiakirjoihin.

Käräjäoikeuden laamannia kehotettu kiinnittämään henkilökunnan huomiota tarkkuuteen, jota käräjäoikeuteen saapuvia asiakirjoja käsitellessä tulee noudattaa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.