25.08.1999

Ikäsyrjintä

Epäilty ikäsyrjintä

Kunnanhallituksen vakavaa huomiota on kiinnitetty siihen, että kunnanhallitus ja kunnan johtavat viranhaltijat toimisivat niin, etteivät kunnan toimielinten menettelytavat antaisi aihetta epäillä ikäsyrjintää. Kunnanhallituksen puheenjohtaja sekä kunnan johtavat viranhaltijat olivat sanomalehdille antamissaan lausunnoissa todenneet, että kunnanhallitus oli julistaessaan kunnanjohtajan viran uudelleen haettavaksi viitannut siihen, että yli 50-vuoden iällä saattoi olla viranhaltijaa valittaessa sellaista merkitystä, että senikäiset henkilöt joutuivat viranhakijoina muita epäedullisempaan asemaan.

Viran julistamiseen uudelleen haettavaksi tuli virkasäännön mukaan olla perusteltu syy. Kunnanhallitus ei selvityksessään väittänytkään etteivätkö ensimmäisessä vaiheessa hakijat olisi olleet virkaan kelpoisia. Hakijoiden korkeahko ikärakenne ei ilman selkeästi esilletuotuja ja virkaan kuuluviin tehtäviin välittömästi perustuvia vahvoja asiasyitä voinut olla sellainen perusteltu syy viran julistamiselle uudelleen haettavaksi kuin laissa ja virkasäännössä edellytettiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.