30.06.1999

Viivästyminen - Lausunnon antaminen - Alueellinen ympäristökeskus

Lausunnon viivästyminen

Maatalouselinkeinopiirin kalatalousyksikkö oli 18.7.1997 pyytänyt alueelliselta ympäristökeskukselta lausuntoa eräistä viehekalastuskieltohakemuksista. Lausuntoa oli pyydetty linjaratkaisun saamiseksi asiassa, jossa oli kysymys merilintujen pesinnän turvaamista. Lausunnon antamiselle ei ollut annettu määräaikaa. Lausunto oli annettu vasta 15.3.1999.

Alueellisen ympäristökeskuksen tietoon on saatettu apulaisoikeuskanslerin varamiehen käsitys lausunnon antamisen viivästymisestä. Samalla on lausuntoasioiden valmistelua käsittelevien virkamiesten huomiota kiinnitetty siihen, että toisen viranomaisen pyytämät lausunnot tulisi käsitellä kohtuullisessa ajassa ottaen huomioon sen merkityksen, mikä lausunnon saamisella on hakemusasian käsittelyaikaan lausuntoa pyytäneessä viranomaisessa ja sitä kautta myös hakijan oikeusasemalle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.