15.02.1999

Esteellisyys - Valtion liikuntaneuvosto - Kaupunginhallituksen jäsen

Kaupunginhallituksen jäsenen esteellisyydestä

Opetusministeriölle 15.2.1999 annetussa oikeuskanslerin lausunnossa on todettu, että Helsingin kaupunginhallituksen jäsen, joka oli kaupunginhallituksessa käsitellyt kaupungin rahoitusta Helsingin jalkapalloareenahankkeelle, oli hallintomenettelylain 10 §:n 1 momentin 6 kohdan perusteella esteellinen käsittelemään saman hankkeen valtionavustusasiaa valtion liikuntaneuvostossa.

Koska valtion liikuntaneuvoston käsiteltävänä olleessa vuosien 1999 - 2002 valtion liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmassa oli kysymys useiden Helsingin kaupungin ja lähikuntien saman liikuntamuodon kilpailevien liikuntapaikkahankkeiden rahoittamisesta, Helsingin kaupunginhallituksen jäsen oli myös hallintomenettelylain 10 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaisesti esteellinen osallistumaan koko rahoitussuunnitelman käsittelyyn valtion liikuntaneuvostossa.

Valtion liikuntaneuvosto oli käsitellyt liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma-asian uudelleen esteettömässä kokoonpanossa.

HallintomenettelyL 10 §
Liikuntalaki 8 § (1054/1998)
Liikunta-asetus 6 § (1055/1998)
Laki opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta 40 § (6351998)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.