18.02.1999

Kunta - Virkamies - Huomautus

Opettajalle annettu työnjohdollinen huomautus

Musiikkiopiston opettaja oli kannellut hänelle va. rehtorin ja kaupungin henkilöstöpäällikön toimesta annetusta suullisesta varoituksesta. Asiassa järjestetystä kuulemistilaisuudesta oli tehty kirjallinen muistio. Kantelijan oli katsottu menetelleen epäasiallisesti opiston toista opettajaa kohtaan toimittamalla tälle toistuvasti uskonnollista materiaalia tämän kiellosta huolimatta.

Saadun selvityksen mukaan kantelijan menettelyyn oli pyritty puuttumaan esimiehen suullisella huomautuksella, joka on rinnastettavissa työnjohdolliseen toimenpiteeseen. Kuulemistilaisuudessa ja siitä laaditussa muistiossa oli kuitenkin käytetty virheellistä ilmaisua suullinen varoitus. Kanteluun annetussa ratkaisussa on kiinnitetty va. rehtorina toimineen soitonopettajan ja kaupungin henkilöstöpäällikön huomiota siihen, että työnjohdollisena toimenpiteenä annetusta suullisesta huomautuksesta ei olisi tullut käyttää ilmaisua suullinen varoitus.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.